Appelclub de Gerdeneer

Onze appelclub, wie doet er mee? Iedereen die appels doneert, ruilt, verkoopt, mee plukt perst en bottelt en zo een handje mee helpt om onze cider te maken uit de heerlijke appels die onze provincie Limburg rijk is.

Appels uit hoogstamboomgaarden, van landschapsorganisaties, tuinen, parken, kastelen en buitenhuizen. Het liefst de historische appelrassen, de kenmerkende appels van onze omgeving, die aan onze cider hun ‘terroir’ meegeven. De beleving van de plaats en het seizoen.

Dus ook die ene appelboom van tante Truus, de wilde appelboom in uw bosrand en alles wat overblijft als u klaar bent met appeltaart, appelmoes en appelstroop maken.

Voor alle voorwaarden kijkt u hier, maar het komt erop neer dat de appels goed rijp moeten zijn, niet beschadigd of beschimmeld (groeischade als kurkstreepjes, pukkels en misvormingen mogen wel) en dat u ze bij ons aflevert, door ons laat ophalen of in overleg laat plukken. U krijgt dan een tegoed per kg appels te besteden in cider.

Die cider is pas op zijn vroegst klaar in de volgende zomer, en op onze appelclubdag verwelkomen we u in onze boomgaard om te proeven, en de nieuwe cider met ons te vieren. U krijgt uw cider mee naar huis voor nog meer genot.

U bent natuurlijk ook welkom op onze andere evenementen en heeft als lid van de appelclubtoegang tot onze Facebookgroep en als eerste toegang tot onze bijzondere ciders die soms in heel kleine oplages verschijnen.

Ook mensen die mee komen helpen appels plukken en persen zijn natuurlijk lid van deze club.

Zin in iets nieuws, iets anders en vooral iets smakelijks, meld u aan via het kontaktformulier en/of breng uw appels naar onze ciderie aan de Sitterskampweg 105 5927 NJ Venlo-Boekend.

Tot gauw!

Yvonne en Marcel Janssen