Veldsla wordt op een aantal manieren verpakt, van oudsher met 1 kg in EPS-T fust, dit is de ‘standaard’ verpakking zoals die door de diverse groenteveilingen en handelshuizen dagelijks verhandeld wordt.

In de supermarkten vindt u voornamelijk zakjes met 75 gr heel korte veldsla, deze zijn meestal geschikt om direct te eten en hoeven dus niet meer gewassen te worden. In plastic zakjes zijn verder een hele hoop verschillende gewichten te koop.

Onze eigen verpakking waarbij de veldsla in porties van 100 gram met de voetjes in het water staat in een kunststof recyclebaar schaaltje vinden wij natuurlijk het mooist. Onze veldsla wordt speciaal hiervoor op een aangepaste wijze geteeld.

 

De voordelen van onze verpakking:

 

  1. Oogst vindt handmatig plaats en direct in de eindverpakking.
  2. Doordat elke verpakking van 100 gram apart bekeken en gecontroleerd wordt op onregelmatigheden, aantastingen of beschadigingen kunnen we onze kwaliteit continu op een zeer hoog niveau houden.
  3. Geen schud- trommel- of was machines die enig contact met de plant hebben, dus geen beschadigingen.
  4. Door onze manier van wassen komt er na de oogst uitsluitend nog water in contact met de plant, geen handen, machines of zelfs afdekfolie.
  5. Uitstekende houdbaarheid doordat de veldsla met de voetjes in het water staat en zo veel minder vocht verliest.
  6. Geportioneerd, waarbij na uitnemen van een of meerdere schaaltjes de voordelen van aanwezig water voor de rest van de kist behouden blijven.
  7. Hieruit volgt dat ook in de keuken of het winkelschap de niet gebruikte schaaltjes niet aangeraakt hoeven te worden en dus beter houdbaar en onbeschadigd blijven.
  8. Geen gedoe met moeilijk te openen verpakkingen maar een direct toegankelijk produkt.
  9. Een maximale lengte van het blad door de lage kist.
  10. Prachtig toonbaar produkt dat mooi rechtop staat, zichtbaar is en lang vers blijft.

De gerdeneer veldsla 100g