Over De Gerdeneer

De Gerdeneer is nieuwsgierig en zit vol plannen. Alles dat hij ziet op groenten en fruit gebied wakkert bij hem iets aan. Het blijft niet bij appels, mispels, kweeperen, paw-paws en zonnewortel. Een gemiddelde zoektocht naar nieuwe en bijzondere eetbare gewassen resulteert steevast in dozen vol zaad en planten die geprobeerd gaan worden, niet alles lukt en sommige vergeten groenten blijken om hele goede redenen vergeten te zijn, maar zo nu en dan zitten er echte pareltjes tussen.

De kwekerij maakt momenteel een grote verandering door. Het dichts bij de winkel en de proefkas zijn meerjarige gewassen geplant als nectarine, perzik, framboos, braam, bosbes, kaki, pawpaw en abrikoos. De bedoeling is om van de hele kas een polycultuur te maken, bomen met een ondergroei van asperges, en een bovendek van druif en kiwi is slechts een voorbeeld, een beetje gekscherend noemen we het wel het “voedselbos onder glas”.

Sinds 2015 maakt de Gerdeneer cider, een bijzondere drank, gefermenteerd uit vers geperste appels, die behalve uit eigen boomgaard ook verzameld worden uit natuurlijke boomgaarden met historische appelrassen door heel Limburg. De appels van deze hoogstam boomgaarden die niet beregend en bemest worden, en nooit bestrijdingsmiddelen zien, laten zich van hun allerbeste kant zien in het ultieme eindprodukt: Cider!

Maar er gebeurt nog veel meer bij de Gerdeneer…. Een perceel voormalige landbouwgrond van 3 hectare is door de Gerdeneer in bijna 25 jaar omgevormd tot een landschappelijke tuin met een veelvoud aan culinair vermaak.

In 2022 zijn we begonnen aan de bouw van een streekwinkel en proefkas, een leuke plek onder glas, met een boomgaard om kennis te maken met onze produkten en heerlijk te winkelen in vers en ambachtelijk produkt uit onze regio. Op 12 november 2023 is de streekwinkel alvast geopend.

Bezoek

Voor een bezoek aan onze kwekerij, cidermakerij en tuinen, neem contact met ons op via het contactformulier, of bel met 06-29002525.

De Gerdeneer Binnenstebuiten