Ciderie de Gerdeneer​

Craft cider

Sinds 2015 maken we bij de Gerdeneer Cider, echte cider. Een alcoholhoudende drank, gemaakt uit 100% versgeperst appelsap.

Appels plukken we zelf uit eigen boomgaard, maar vooral uit authentieke Limburgse hoogstamboomgaarden die natuurlijk beheerd worden, dwz, zonder kunstmatige beregening, bemesting of bestrijdingsmiddelen!

We gebruiken dan ook 100% Limburgse appels!

In 2020 hebben wij een tweede boomgaard aangelegd met 3 appelsoorten speciaal voor de ciderproduktie, de eerste zeer kleine oplage cider is reeds verkrijgbaar in onze winkel (zolang de voorraad strekt)

Alle appels worden in onze eigen ciderie geperst, het sap gefermenteerd, gerijpt en gebotteld.

Sinds 2015 zijn wij bezig aan een zoektocht naar de mooiste Limburgse appels voor het maken van cider. We hebben zo al meerdere bijzondere ciders gemaakt met zeer eigen en bijzondere smaken die ook nog eens internationale prijzen gewonnen hebben. 

Ook een opleiding aan de wereld vermaarde Cider and Perry Academy in Groot Brittannië heeft ons gebracht tot waar we nu zijn, in staat een aantal heerlijke ciders te maken met de terroir van onze authentieke Limburgse appels!

Onze ciders zijn te koop in onze webshop en diverse verkooppunten de bijzondere kleine oplages vindt je vaak alleen in onze streekwinkel.

Onze uitleg over cider vind je hier.

Redlane Silver medal ICC 2023

Impressies

Verder kijken?

Ontdek ook de producten van De Gerdeneer in onze winkel.