Voorwaarden voor het aanleveren van appels.

1. Bij aanlevering ontvangt u onze eerste indruk van de appels.
2. Alle aangeleverde appels zullen door ons voor het persen gecontroleerd worden op kwalieit en vervuiling, waarna wij u een bericht geven over de bruikbare hoeveelheid en een tegoedbon voor de cider.
3. Voor het maken van cider is het van belang dat de appels rijp zijn, goed rijp betekent dat ze makkelijk loskomen van het steeltje met plukken. Overrijpe en rotte appels kunnen we niet accepteren.
Droge beschadigingen zijn geen enkel probleem, appels met schimmel zijn onbruikbaar.
5. Alle appels dienen geplukt te zijn, van de grond geraapte appels kunnen wij alleen accepteren als we van te voren de boomgaard geïnspecteerd hebben en dit als mogelijk hebben beoordeeld.
6. Het tegoed aan cider kan ingewisseld worden vanaf het moment dat de cider uit het betreffende oogstseizoen beschikbaar komt, ongeveer aan het begin van de zomer. Wij zullen u berichten over een dag, die geheel gericht zal zijn op onze appeldonateurs. U kunt dan op deze dag proeven, rondkijken, en uw cider mee nemen. Het is altijd mogelijk om de cider op een later tijdstip af te halen.

Kort samengevat zijn wij dolblij met schone, rijpe appels, en hopen wij u blij te maken met heerlijke cider!

Alvast bedankt voor de samenwerking!

Yvonne en Marcel Janssen
Ciderie de Gerdeneer