Bedankt voor uw bezoek!

De Gerdeneer is sinds 2015 bezig met het maken van appelcider, een heerlijke alcoholhoudende drank gemaakt van puur appelsap!

Voor het vestigen van onze eigen lokale smaak zijn we op zoek naar lokale appels. Liefst niet die hele lekkere (de zgn. dessertappels), maar die van de boom die oma nog geplant, of liever nog gezaaid heeft en waarvan de appels voor directe consumptie niet zo lekker zijn. Voor cider kunnen deze appels veel mogelijkheden bieden. Ook de vaak met subsidie aangeplante boomgaarden met historische appelrassen huizen vaak juweeltjes om cider van te maken.

Ook als u wilde appels heeft, dus niet van een bekend soort, maar een onbekende kruising, zijn wij zeer geïnteresseerd!

U krijgt van ons een vergoeding in cider voor de appels, een tegoed dat u kunt inwisselen als de cider van deze oogst klaar is, normaal gesproken aan het begin van de volgende zomer.

De mogelijkheden:

Door u geplukt en door ons opgehaald: U ontvangt een cider tegoed van 0,40 per kg appels.
Door u geplukt en gebracht: U ontvangt een cider tegoed van 0,50 per kg appels.
3. Afhankelijk van de appelrassen is het ook mogelijk dat wij de appels bij u komen plukken,
neem daarvoor even contact op.
4. Voor peren en kweeperen hebben we afhankelijk van het soort en het seizoen andere
voorwaarden, neem hiervoor even contact op.

Het is geen enkel probleem als het appels zijn die erg klein zijn of een afwijkende vorm hebben. Het is van belang dat de appels rijp zijn, beschadigingen zijn niet problematisch, maar schimmel wel.

Als u denkt: “dat is leuk, daar wil ik aan mee doen” reageert u dan via ons contactformulier, wij nemen kontakt met u op over het verdere verloop en de voorwaarden.

 

Met vriendelijke groet,

Yvonne en Marcel Janssen

Een youtube filmpje vindt u hier en hier