Donderdag 13 oktober 2022, we zijn vroeg afgereisd naar Zuid Limburg. Behalve appels plukken in een van onze favoriete boomgaarden aan de rand van het Savelsbos, hebben we ook afgesproken met Peter Beeker van L1.
Een uitzending op live radio, en tv opnames! Dat vinden we natuurlijk geweldig, kunnen we voor de camera over cider praten, wat is nou mooier voor een cidermaker?

De uitzending stond in het teken van de enorm tegenvallende markt voor appels op het moment, een drama voor fruittelers, en het schril contrast met onze werkwijze.
Onze bomen worden natuurlijk beheerd, en dat betekent in het gunstigste geval snoei, maar geen enkele vorm van gewasbescherming, beregening of bemesting. Wij zijn dan ook meer aan de natuur dan aan de (export) markt overgeleverd en zitten in een totaal ander ritme dan reguliere fruittelers.

We voelen enorm mee met de fruittelers die midden in deze malaise zitten, en snappen het maar al te goed. Onze kruidenkwekerij soortgelijke periode van telen en weggooien doorgemaakt in de covid periode.

Peter Beeker bedankt voor deze leuke interviews over appels, cider, geduld, alcohol en familie!

Opgenomen in een van de mooiste goed verstopte boomgaarden van Limburg (vinden wij)….

Het resultaat kunt u hier beluisteren en bekijken.

TV uitzending

Live Radio L1 Nieuwsshow 13-10-2022 :