Appelclub
————————————————————

In 2021 deden we voor het eerst een oproep aan iedereen in de Provincie Limburg met appels (en peren) in de tuin of boomgaard.

Heeft u appels in uw tuin of boomgaard, worden ze niet bemest of bespoten en zijn het er af en toe gewoon teveel? Wij nodigen u uit deze appels naar ons te brengen (ophalen kan ook). Wij maken van uw appels heerlijke Limburgse cider.

Wij waren heel blij met reacties, appels werden gebracht, en tot ons genoegen 70 soorten vooral historische appelrassen, bijna helemaal uit hoogstambomen, de bomen die uiteindelijk de basis zijn voor de lekkerste cider!

U kwam brengen, maar er waren ook boomgaarden en bomen die we mochten plukken, of we kwamen de appels bij u thuis ophalen!

Voor de gebrachte appels krijgt u van ons een cider tegoed. Voor iedereen die wil weten hoe dit precies werkt, de voorwaarden en meer informatie zijn hier te vinden.

Het resultaat mag er zijn, we proeven reeds een aantal maanden van de cider die gemaakt is uit alle appels van de mensen uit onze appelclub, de appeldonateurs. Het geheel is fris, fruitig en zomers, de zomer van 2021 wel te verstaan, want cider bepaald voor een groot deel zelf hoe de smaak gaat worden en dit is afhankelijk van de appelsoorten, bodem en het weersverloop in het groeiseizoen.

Op ons youtube kanaal vindt u hier een proefmoment in april 2022!

Hoe nu verder?

De cider is inmiddels meerdere malen door ons beoordeeld, en wordt in de komende twee weken gebotteld, hierop volgt een tweede gisting in de fles, waardoor de cider heerlijk mousserend wordt.

Een week of drie later is deze tweede vergisting compleet en begint het rijpingsproces. Dan is het wachten en regelmatig proeven om er achter te komen wanner de cider op een punt is beland om van een etiket te voorzien en als eerste te presenteren aan onze appelclub leden.

Dit is ook het moment om uw tegoed aan cider eventueel in te wisselen voor deze of een van onze andere ciders, waarna de cider uit uw appels ook beschikbaar komt in onze webshop, winkel en de diverse andere verkooppunten.

Als lid van de appelclub heeft u dus eerste keus!

Geen appels in uw tuin en toch lid worden? Meldt u aan op www.degerdeneer.nl en kom in het najaar gezellig met ons mee appels plukken. Heeft u appels, kent u iemand met appels, wij zijn er heel erg blij mee!

Groetjes, Yvonne en Marcel Janssen